Subota 14.06.2014.
06:46
D. N. Petrović - Vesti

IZ CG poručuju: Dosta Zukorlićevog vršljanja

Rifat Fejzić: Zukorlić donosi virus podela
 

- To je nedopustivo. Islamske zajednice moraju poštovati jedna drugu. Mi smo različite zajednice - naglašava Fejzić.


On je naveo slikovit primer iz opštine Tuzi koja pripada regiji Malesija naseljenoj uglavnom Albancima.
 

- Zamislite da albanski muftija dođe u Crnu Goru i kaže da Tuzi pripada Malesiji, da nisu bitne državne granice i da počne da pravi paralelne džemate i druge institucije. Nikada niko iz Albanije nije došao sa takvom idejom... Dolazili su uvek na naš poziv i bili od velike koristi. Ako smo imali određenih problema u džematima, mi smo pozivali albanskog muftiju da nam pomogne, da dođe kao lek, a ne kao ovi iz srpskog dela Sandžaka koji nam donose virus podela - ističe Fejzić.


Iz Zukorlićevog štaba stižu optužbe na račun IZ Crne Gore da je "servis" tamošnjih vlasti i da je formirana uz pomoć Mila Đukanovića. Slične optužbe idu i na adresu Adema Zilkića, reisa IZ Srbije. Međutim, Zukorlićevi redovo prećutkuju da i Fejzić i Zilkić imaju novčanu i svaku drugu pomoć Islamske zajednice Turske.

Bez preklapanja

U Srbiji su jedni zakoni, u Crnoj Gori drugi. U Srbiji je uvedena veronauka u školama, u Crnoj Gori je nema... Nigde na Balkanu na postoji islamska zajednica koja se preklapa sa drugom preko državne granice, ocenjuje Fejzić.

 

2024 © - Vesti online