Petak 13.06.2014.
17:39
Beta

"Sarađivaćemo sa Tadićem na svim nivoima"

Ovde potpis
 

"Današnji razgovor sa predsednikom NDS (Borisom Tadićem) je produbio dosadašnju saradnju sa ovom strankom, sa čijim predstavnicima je usaglašen vrednosni sistem za koji će se te dve stranke zalagati", rekao je Čanak na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika dve stranke.

Čanak je rekao da slede i razgovori sa svim drugim strankama, što je, kako je ocenio, "korak ka rekonstrukciji pokrajinske vlade".

Ocenio je da su alternativa rekonstrukciji Vlade Vojvodine novi izbori i da u njoj trenutno sede "istrošeni ljudi".

"Blokada pokrajinske administracije je nastupila usled potrošenih ljudi, koji u pokrajinskoj vladi vide mesto za uhlebljenje, umesto da rade u interesu građana", kazao je Čanak.

Dodao je i da je NDS partner Lige bez koje ta stranka nije spremna da
razgovara.

Predsednik NDS Boris Tadić istakao je da pokrajinska i republička vlada ne funkcionišu dobro i da buduća rešenja tog problema moraju biti doneta u interesu građana.

"Srbiju čekaju promene izbornog sistema i Ustava. Moraju se definisati nadležnosti lokalnih samouprava, regiona, Pokrajine, ali i centralnih institucija, a glavno pitanje današnjeg sastanka bilo je kako prilagoditi politički sistem razvoju zemlje i kako rešiti ekonomska pitanja, gde je nezaposlenost najveći problem", rekao je Tadić.

2024 © - Vesti online