Petak 13.06.2014.
13:55
B92

Naučna zajednica uz Verbića

Srđan Verbić je dobio podršku u nameri da utvrdi validnost doktorata Miće Jovanović
 

Pokret „Spasimo nauku“ pridružuje se pozivu ministra Verbića upućenom rektoru Megatrend univerziteta da podnese ostavku u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju zbog kršenja kodeksa profesionalne etike.

“Smatramo da lice koje se lažno predstavlja doktorom nauka sa jednog univerziteta i uporno istrajava u manipulacijama i grubom nepoštovanju akademske javnosti ne može biti kredibilni rukovodilac jedne akreditovane visokoškolske ustanove, ali ni pozitivan primer studentima.” – navodi se u saopštenju Pokreta koji je prošle godine okupio preko 3000 naučnika i studenata.

Pokret navodi da naučno osporena doktorska disertacija ministra policije i dokazano lažno predstavljanje rektora Jovanovića kao doktora nauka sa Univerziteta u Londonu predstavljaju iskorak u odnosu na spekulacije u vezi sa akademskim titulama i zvanjima brojnih ličnosti iz političko-estradnog miljea, jer se prvi put u javnost iznose konkretni dokazi.

Zato Pokret „Spasimo nauku“ insistira da se ovi dokazi ne ignorišu već da sve nadležne institucije postupe u skladu sa svojim nadležnostima kako bi i slučaj plagijata dobio svoj epilog.

2024 © - Vesti online