Petak 13.06.2014.
11:18
Beta

NBA: San Antonio na pobedu od šampionske titule

Trener San Antonija Greg Popović
 

Sparsima je potrebna jedna pobeda kako bi osvojili petu šampionsku titulu u klupskoj istoriji i prekinuli niz Majamija od dve uzastopne titule.


Kavi Leonard je predvodio San Antonio do pobede sa 20 poena i 14 skokova, Toni Parker je ubacio 19 poena, Peti Mils je dao 14, a Tim Dankan je upisao 10 poena i 11 skokova. Dankan je igrao nešto manje od 31 minuta i tako postao igrač sa
najviše odigranih minuta u istoriji plej-ofa lige. Iza sebe je ostavio legendarnog Karima Abdula Džabara.


U ekipi Majamija najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 28 poena i osam skokova, Kris Boš je dao 12, Džejms Džouns 11, a Dvejn Vejd 10 poena.


San Antonio je na početku utakmice serijom od 13:2 stekao prednost, a prvu četvrtinu završio je vođstvom od 26:17. Sparsi su pogodili prvih pet šuteva na početku druge deonice i poveli sa 31:17, a nedostižnu prednost stekli su pred kraj te četvrtine, posle "zakucavanja" Leonarda, za vođstvo od 55:33.

"Zadovoljan sam igrom svoje ekipe, a naredna utakmica je na našem terenu, gde moramo da igramo ovako dobro, ili bolje", rekao je trener Sparsa Greg Popović.


Nijedna ekipa u istoriji NBA lige nikada nije uspela da nadoknadi zaostatak od 1:3 u finalu. Naredna utakmica se igra u nedelju, a domaćin će biti San Antonio.

"Ovo je verovatno najveće iznenađenje finalne serije. Igrali su odlično i niko od nas nije očekivao takvu igru. Bili su sjajni i moramo im na tome čestitati", rekao je trener Majamija Erik Spolstra.

2024 © - Vesti online