Utorak 30.03.2010.
09:10 >> 01:39h
Seecult.org

Sastanak radikala i Gej alijanse

Vjerica Radeta i Boris Milićević, predsednik GSA

Prema navodima GSA, sastanak sa radikalima, koje je predstavljala Vjerica Radeta, je protekao u korektnoj atmosferi, a bilo je reči i o eskalaciji nasilja pre i posle neodržavanja Parade ponosa u Beogradu u septembru 2009. godine, kao i o potrebi da državni organi mnogo efikasnije nego do sada rade na prevenciji i suzbijanju nasilja i diskriminacije u društvu i nad građanima Srbije.


SRS, prema navodima GSA, neće podržati održavanje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da su takve manifestacije u suštinskoj suprotnosti sa porodičnim i tradicionalnim vrednostima za koje se zalaže, ali je istovremeno usaglašen stav da nasilje ne sme biti način i sredstvo obračuna sa protivnicima i neistomišljenicima. Najavljeno je i da će SRS osuditi svaki eventualni oblik nasilja i diskriminacije.


GSA je saopštila da sastanak sa SRS vidi kao pozitivan i veoma značajan početni korak u uspostavljanju šireg društvenog dijaloga, čiji bi krajnji cilj bio smanjenje nasilja i diskriminacije nad GLBT osobama.

GSA će održati sastanke i sa predstavnickma G17 Plsu, Demokratske stranke,

Saveza vojvođanskih Mađara, Liberalno-demokratske partije i Socijaldemokratske unije, a čekuje i da će ostale parlamentarne stranke prihvatiti poziv za razgovor.

2024 © - Vesti online