Sreda 11.06.2014.
22:29
Beta

Još se ne zna ko je ubio Milana Pantića

Nerasvetljeno ubistvo: Milan Pantić

U saopštenju NUNS je ponovio da će sloboda informisanja i medija u Srbiji ostati u mračnoj senci pritisaka, zastrašivanja, fizičkog ugrožavanja i nekažnjivosti zločina nad novinarima sve dok se potpuno ne rasvetle ubistva novinara Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Radislave Dade Vujasinović.

NUNS je istakao da javnost očekuje da posle podizanja optužnice protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti, osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije, istražni organi učine sve kako bi se napravili pomaci i u istragama ubistava Milana Pantića i Dade Vujasinović.

Novinar Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine u Jagodini, ispred svog stana, oko osam sati ujutro, sa "nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu", na povratku iz prodavnice.

Kao dopisnik ''Večernjih novosti'', Milan Pantić je najviše tekstova objavio o kriminalu u Jagodini i Pomoravskom okrugu. U pokušajima da rasvetli ovaj zločin, policija u Jagodini i Kriminalistička policija Srbije obavili su razgovore sa više stotina lica.

Posle ubistva Pantića, policija je napravila foto robot potencijalnog ubice i raspisala nagradu od tadašnjih 300.000 nemačkih marka, ali sve do danas ubica ostaje nepoznat.

2024 © - Vesti online