Sreda 11.06.2014.
23:23
Beta

Dačić se nada podršci nemačkih poslanika

Bitno osnivanje Zajednice srpskih opština: Ivica Dačić
 

Dačić je to izjavio u razgovoru sa poslanikom ove nemačke stranke Torstenom Frajem, koji je u Bundestagu član odbora za spoljnu politiku i EU, kao i Radne grupe poslaničke grupe CDU/CSU za spoljnu politiku. Fraj je takođe jedan je od izvestilaca za Srbiju.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Fraj je došao u Srbiju da se na licu mesta uveri u posvećenost Vlade članstvu zemlje u EU i normalizaciji odnosa sa Prištinom, o čemu će obavestiti svoje kolege poslanike po povratku u Berlin.

Fraj je rekao Dačiću da je u pregovaračkom procesu o članstvu u EU važna dobra priprema kako bi se obaveze ispunile i primenile, a da se vreme može dobiti paralelnim pregovorima o više poglavlja. Dačić i Fraj su u razgovoru istakli značaj unapređivanja bilateralne saradnje dve zemlje i složili se da je današnja poseta
premijera Aleksandra Vučića Berlinu veoma značajna za Srbiju, navodi se u saopštenju.

Dačić se osvrnuo na upravo održane parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji i naglasio značaj osnivanja Zajednice srpskih opština. Založio se i za jačanje parlamentarne saradnje i pozvao poslanike Bundestaga da češće posećuju Srbiju.

2024 © - Vesti online