Sreda 11.06.2014.
11:01
Beta

Ubedljiva pobeda San Antonija u gostima protiv Majamija!

Toni Parker i Lebron Džejms

Gostujuća ekipa postavila je na ovom susretu rekord NBA finala, pošto su izabranici trenera Grega Popoviča na poluvremenu imali 75,8 odsto uspešnosti šuta. Ipak, na kraju meča Sparsi su imali 59,4 odsto. Ekipu San Antonija do trijumfa je predvodio Kavaji Lenard sa 29 poena i četiri skoka, dok su po 15 ubacili Toni Parker i Deni Grin. S druge strane, istakli su se Dvejn Vejd i Lebron Džejms sa po 22 poena, a 14 je dodao Rašard Luis.

Teksaška ekipa je u Majamiju pokazala mnogo veću želju za pobedom, pa su tako vec od početka utakmice Sparsi, predvođeni Lenardom i sjajnim šutom iz igre u prvom poluvremenu, postepeno gradili prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 25 poena (55:30).

Majami je u drugom delu meča odigrao znatno bolje, uspeli su da se primaknu na sedam poena zaostatka, ali ne i da dođu do preokreta, pa je tako San Antonio uspeo da vrati brejk i povede sa 2:1 u seriji. Naredni meč finalne serije igraće se ponovo na Floridi u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu.

2024 © - Vesti online