Sreda 11.06.2014.
10:47
Beta

“Tražiću podršku Nemačke da Srbija 2020. uđe u EU“

Poseta Nemačkoj predstavlja prekretnicu u razvoju Srbije: Aleksandar Vučić
 

Vučić je uoči posete Berlinu za list Alo od srede rekao da od Angele Merkel očekuje da kaže kakvu stabilnost Balkana želi.

"Ponosan sam što je Srbiju pozvala na bilateralne razgovore. To je velika odgovornost i ja ću da joj kažem da će Srbija sve da uradi kako bi obezbedila što bolje odnose sa susedima, nastavak dijaloga za Prištinom, ali i da je naša obaveza da obezbedimo sve uslove za dolazak najvećin nemačkih investitora", rekao je srpski premijer.

Upitan da li očekuje da će tema razgovora biti i kriza u Ukrajini, Vučić je rekao da je spreman da prihvati primedbe i sugestije.

On je dodao da ne veruje da će se pred Srbiju postaviti zahtev da uvede sankcije Rusiji.

"Ako bude tako, ja ću se pojaviti u Skupštini Srbije da vidimo šta građani misle", rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da je njegov odlazak u Berlin od istorijskog značaja za Srbiju i predstavlja prekretnicu u razvoju države.

"Za mene je to u profesionalnom smislu najvažniji dan u životu i jedan od važnijih dana za Srbiju", rekao je Vučić za list Alo.

Vučić će danas u Berlinu razgovarati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ministrom spoljnih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom, a za sutra su najavljeni razgovori u Odboru nemačke privrede za Istok.

2024 © - Vesti online