Utorak 10.06.2014.
13:48
Telegraf, 24sata.rs

Obrenovčani željni kuvane hrane pa masovno kupuju plinske boce

Obrenovčani su polako počeli da se vraćaju i sređuju svoje kuće od blata i mulja. I pokušavaju da spasu delove nameštaja i uspomena
 

- Sam sam izbacio 300 kilograma blata iz kuće. Kad sam prvi put ušao, sav nameštaj koji sam imao bio je natrpan gotovo do plafona. Blata i mulja je bilo i na zidovima, sve sam to skinuo, a sad se suši kuća. Jutros je došla i ekipa iz Užica koja je radila sanaciju terena.

Prskali su i dvorište i kuću. Bila je i komisija za procenu štete. Ostavili su i jedan upitnik da popunim šta sam sve imao. Još samo struja da dođe, sve će biti lakše - priča Zdravko Prepelec iz prizemne kuće, smeštene u glavnoj ulici Miloša Obrenovića.

Njegov prvi komšija Jadran Biljić je jedini Obrenovčanin koji se odmah nakon nekoliko dana od poplave vratio u svoju kuću i koji jedini tu ostaje i preko noći.

- Uveče sviram u restoranu “Mala Kolubara”, pa najzgodnije mi je da ovde prenoćim, gde ću da idem kad se vratim kasno. Baš sam jutros sređivao kuću i našao sam svoje slike, pa sam ih izneo napolje da ih osušim, bar te uspomene da uspem da spasim - kaže Biljić.

Nekoliko prodavnica u gradu otvorilo je vrata, ali kako nema struje, rade samo do šest ili sedam popodne i ne izdaju fiskalne račune, jer nema struje.

- Najviše se kupuje hleb i voda, a građani su masovno kupovali plinske boce koje smo imali, jer su željni da pojedu nešto kuvano. Preko glave im je hrana iz konzerve - kaže jedna prodavačica u radnji na Rojkovcu.

Sređena je i vojna kasarna, koja je postala privremeni dom za oko stotinak žitelja tog grada koji su u poplavama ostali bez krova nad glavom.

2024 © - Vesti online