Utorak 10.06.2014.
11:30
Beta

Inzagi: Daću sve za Milan!

Filipo Inzagi
 

"Vrlo sam srećan, ovo je nezaboravan dan za mene. Hvala predsedniku (Silviju) Berluskoniju i celom klubu na poverenju i ovoj prestižnoj šansi koju su mi dali. Daću sve za ove boje, sa posvećenošću, strašću i odlučnošću, kako sam to radio dok sam bio igrač ili trener podmlatka", rekao je Inzagi.

Milan je objavio da je Inzagiju dao dvogodišnji ugovor, do 30. juna 2016. Sedorf je bio trener samo četiri meseca, a imao je ugovor na dve i po godine. Holanđanin je u januaru zamenio Masimilijana Alegrija. Milan je ove sezone završio na osmom mestu Serije A, a u prolećnom delu je zabeležio 11 pobeda u 19 mečeva.

Inzagi je do sada vodio podmladak Milana, ali se i ranije govorilo da će preuzeti "rosonere". On do sada nikada nije vodio nijedan prvi tim, kao ni Sedorf. Inzagi je proveo 11 sezona u Milanu, osvojivši dve titule prvaka Italije i dve Lige šampiona. Prethodno je proveo četiri sezone u Juventusu, sa kojim je takođe bio šampion Italije.

"Počastvovan sam i ponosan što ću biti trener tima koji mi je bio život toliko mnogo godina, tim s kojim sam delio nezaboravnu radost i emocije", rekao je Inzagi, koji će u avgustu napuniti 41 godinu.

Ovaj centarfor bio je član reprezentacije Italije koja je pobedila na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

2024 © - Vesti online