Utorak 10.06.2014.
12:41
Beta

Ješić: Vlada Vojvodine izgubila većinu

Pokrajinska Vlada izgubila je većinu u parlamentu: Goran Ješić
 

"U petak je potpuno jasno poslata poruka da većina ne postoji. Ako neko inicira promenu izbornog sistema, i vi to ne podržite, a na drugoj strani se stvori većina, potpuno je jasna poruka da nemate većinu", rekao je Ješić u emisiji "Kažiprst" na Televiziji B92.

On je podsetio da je Demokratska stranka pre dve godine imala 59 poslanika u pokrajinskom parlamentu, dok je za većinu potrebno 61, i ocenio da se mora biti "ekstremno nesposoban" da bi se takva većina izgubila.

Kako je naveo, Demokratska stranka je za poslanike u Vojvodini birala ljude kojima je svejedno da li sede u DS, Trećoj Srbiji ili Srpskoj naprednoj stranci.

Ješić je kazao da postoji "autizam s naše (DS) strane" u odnosu prema koalicionim partnerima, i ponovio da će dati ostavku na funkciju u pokrajinskoj vladi kada se isplati novac vodoprivrednim preduzećima.

"Ja čisto sumnjam da postoji volja predsednika Vlade Vojvodine da komunicira sa SVM i LSV. Postoji samo 'status kvo' koji će da traje dok SNS ne pokupuje dovoljno poslanika da sruši Vladu Vojvodine", rekao je potpredsednik Vlade Vojvodine.

Prema njegovim rečima, Pajtić i njegovi najbliži saradnici sami donose sve odluke "na žalost svih članova" Demokratske stranke, koja nije naučila zašto je kažnjena na izborima 2012. godine.

2024 © - Vesti online