Ponedeljak 09.06.2014.
19:05
Beta

''Zapad deli packe Vladi Srbije''

Čekaju nas burni dani: Predrag Simić
 

"Ono što prvo dolazi na pamet jeste da, zbog nekih razloga, da li neutralnosti Srbije oko Ukrajine ili ko zna čega, Zapad počinje da deli packe Vladi Srbije, koju je do sada zdušno podržavao zbog Briselskog sporazuma", rekao je Simić.

Simić je naveo da su svaka vlast u Srbiji i njeni čelnici na početku imali podršku, a onda su "dolazile kritike i na kraju najgore".

"Sećamo se toga sa Koštunicom i Tadićem i mislim da ovo ne nagoveštava baš neke mirne dane. Prvo idu podrška i upozorenja, a ako to ne da rezultate, znamo kako je Tadić završio", rekao je Simić, koji je i bivši ambasador Srbije u Francuskoj.

Simić je istakao da je za Vučića veoma važno šta će u sredu čuti u Berlinu od nemačke kancelarke Angele Merkel, jer Nemačka ne samo Vučiću, nego i Srbiji, u ovom trenutku može dati najbolji savet "kako da se snađe u celom haosu oko Ukrajine i prepucavanja između Rusije, SAD i EU".

"Nadam se da će Vučić dobiti neki dobar savet i podršku kada se bude sreo sa Angelom Merkel i da će to preseći ovu nervoznu situaciju koja Srbiji u ovom trenutku uopšte ne treba, jer od Zapada očekujemo i pomoć i donatorsku konferenciju za otklanjanje posledica poplava", rekao je Simić.

Upitan da li premijerove oštre izjave ukazuju na zaoštravanje odnosa Srbije sa najmoćnijim državama, Simić je odgovorio da "cela Srbija lupa glavu oko toga", jer vidi samo neke stvari poput Vučićevog govora i nastupa predstavnika OEBS-a na televiziji ili događaje oko  doktorata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Simić je naveo da su mediji u Srbiji "puni neočekivanih afera", počevši od Stefanovićevog doktorata do varnica između Vučića i OEBS-a.

2024 © - Vesti online