Ponedeljak 09.06.2014.
15:09
Beta

"Srbija je pouzdan partner Nemačke"

Želja je Srbije da bude saveznik Nemačke što ranije nije umela: Aleksandar Vučić
 

"To nije pitanje želje, nego preuzetih obaveza. Teško je govoriti o velikom partnerstvu, imajući u vidu veličinu i snagu Srbije i Nemačke. Želja Srbije je da bude saveznik Nemačke, što ranije nije umela i nije znala. To je politika Vlade Srbije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Premijer je naveo da će "čvrstina reči i stavova" potvrditi da je Srbija pouzdan, ozbiljan i odgovoran sagovornik Nemačke, i da će to potvrditi i dela.

Vučić je istakao da proces reformi neće biti zaustavljen i usporen, a da će reforme kasniti "10 do 15 dana", i dodao da će Zakon o radu sledeće nedelje biti u skupštinskoj proceduri.

"Ušli smo u proces iz kojeg nema povratka unazad. Srbija će do početka 2019. godine ispuniti sve svoje obaveze i uslove za članstvo u EU, a da li će postati član, to nije na nama, nego na Nemačkoj i drugim članicama", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da Srbija može da pomogne Nemačkoj samo garancijama za političku i ekonomsku stabilnost i stabilnost celog regiona.

Vučić je naveo da će sa Angelom Merkel sigurno razgovarati i o odnosima Beograda i Prištine, koji su pre četiri godine postavljeni kao uslov za evropske integracije Srbije.

"Nije lako, ali to je naša obaveza. Učinićemo ono što kažem da ćemo učiniti, a nećemo ono što kažem da nećemo učiniti", rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online