Ponedeljak 09.06.2014.
14:21
Beta

Indija: Udavila se najmanje četiri studenta, desetine nestalo

Nesrećni otac pokazuje fotografiju svog sina, koji je nestao sa desetinama studenata
 

Studenti iz grada Hajderabada u nedelju uveče fotografisali su se na obalama reke Beas kada ih je pogodio vodeni talas iz hidroelektrane Lardži koja se nalazi u blizini planinskog grada-odmarališta Manalija u Himačal Pradešu.

Oni su bili deo veće ekskurzije u kojoj je 48 studenata trebalo da provede 10 dana blizu Manalija. Nekoliko studenata koji su bili na reci u trenutku nesreće uspeli su da se popnu na sigurna mesta i izbegnu nesreću.

"Videli smo talas vode kako udara one koji su bili na obalama. Oni su samo pali i nestali pod vodenim talasima", rekao je indijskom listu Ekspres student čije je ime Sumiran.

Profesor koji je bio u društvu sa studentima, Kiran Kumar, za Asošiejted Pres (AP) rekao je da je primetio da raste nivo vode i da je studente upozorio da se povuku sa obale.

On je naveo da je "tokom jedne ili dve sekunde nivo vode iznenada porastao". "Nekoliko studenata je upravo predamnom odnela voda", dodao je.

Policija u Manaliju saopštila je da su pronađena četiri tela nakon što je potraga nastavljena u ponedeljak ujutru.

"Tamošnji zvaničnici plaše se da su šanse za pronalaženje preživelih veoma male", rekao je Anurag Šarma, generalni direktor policije u indijskoj državi Telangana, u kojoj se nalazi grad Hajderabad.

U međuvremenu je zatraženo da inženjer zadužen za branu bude suspendovan dok traje istraga o nesreći.

2024 © - Vesti online