Ponedeljak 09.06.2014.
11:01
Beta

Majami izjednačio na 1:1 u finalu NBA lige

Lebron Džejms i Kris Boš
 

Najefikasniji u redovima aktuelnog šampiona bio je Lebron Džejms sa 35 poena, a zabeležio je i 10 skokova i tri asistencije, dok je Kris Boš dodao 18 poena. Ekipu Sparsa je predvodio Toni Parker sa 21 poenom i sedam asistencija, Manu Đinobili je ubacio 19 poena, dok je Tim Dankan postigao 18 poena uz 15 skokova.

Sparsi su bolje počeli meč, pa su početkom druge deonice imali prednost od 11 poena, ali je Majami već do poluvremena izjednačio (43:43). Na startu treće četvrtine razigrao se Lebron Džejms, a u jednom trenutku je za samo 52 sekunde postigao osam poena, uključujući i dve trojke. Međutim, Sparsi su, ipak, uspeli da taj deo igre završe sa minimalnom prednošću na svom kontu. Ni u poslednjoj četvrtini nijedna ekipa nije uspevala da se "odlepi" i napravi veću razliku, a pobednik je rešen 10 sekundi pre kraja meča kada je, posle asistencije Krisa Boša, Dvejn Vejd pogodio za tri poena i tako odveo svoju ekipu na, ispostavilo se, nedostižnih
98:93.

Lebron Džejm prvi meč finala nije završio na terenu zbog jakih grčeva, a na sinoćnjem meču je u igri proveo 36 minuta.

"Sve što se dogodilo u prvoj utakmici, dogodilo se u prvoj utakmici. Fokusiran sam samo na to kako da pomognem ekipi i na to da odigram što bolje", rekao je Džejms posle meča.

Toni Parker je sa sedam asistencija na ovom meču stigao do 1.026 asistencija u plej-ofu u karijeri i tako je "preskočio" Majkla Džordana (1.022) na osmom mestu, a prestigao je i Džordanovog saigrača iz Čikaga Skotija Pipena na 13. mestu strelaca u plej-ofu sa 3.655 postignutih poena.

Finalna serija NBA lige, koja je igra na četiri pobede, sada se seli u Majami, a naredni meč je na programu u noći između utorka i srede.

2024 © - Vesti online