Nedelja 01.11.2009.
23:39
Tanjug

CG: Uskoro saslušanje Kneževića

Kum Mila Đukanovića: Ratko Knežević
Čarapićeva je objasnila da je tužilaštvo tražilo saslušanje Kneževića i još nekih osoba, i da je ta procedura u toku.

"Stupili smo u kontakt sa Kneževićem i on je pristao da da izjavu. Sud će sada ući u taj postupak, u kome treba obezbediti pravne pretpostavke i uslove da do saslušanja dođe“, rekla je Čarapićeva.

Tužiteljka je precizirala da postoje dve mogućnosti za uzimanje izjave od Kneževića - u okviru međunarodne pravne pomići, Ili uz pomoć video-linka.

Ona je izrazila uverenje da je sud već u pripremama za realizaciju odluke o uzimanju izjave od Kneževića i da će to biti realizovano najverovatnije do kraja meseca.

Knežević je, u više navrata, proteklih meseci izneo optužbe o umešanosti premijera Đukanovića u šverc cigareta, navodeći da on, zajedno sa srpskim biznismenom Stankom Subotićem Canetom, stoji iza ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional“ Ive Pukanića.

Đukanović je negirao takve optužbe, istakavši da će postupak koji se o švercu cigareta vodi u italijanskom tužilaštvu u Bariju pokazati da je sve izrečeno na njegov račun „bila i sada je samo konstrukcija“.

Izjave Kneževića o okolnostima pod kojima je ubijen Pukanić gotovo istovremeno, krajem prošlog meseca, su zatražila i tužilaštva u Srbiji i Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online