Nedelja 08.06.2014.
05:36
Beta

Vojska pomaže Obrenovčanima

Vredni vojnici Vojske Srbije pomažu Obrenovčanima
 

Diković je stigao oko podneva u prostorije Kriznog štaba kako bi se upoznao sa situacijom u tom gradu i precizirao dalje angažovanje jedinica vojske. Prema rečima pukovnika Zorana Veličkovića, zamenika komandanta Specijalne brigade, pripadnici Vojske danas rade na uklanjanju kabastog smeća i šuta, košenju zaraslih travnatih površina, pranju i dezinfekciji ulica.

Teška mehanizacija odnosi kabasto smeće sa ulica Obrenovca
 

"Do jutros je u dve poljske bolnice koje je postavila VMA pregledano oko 250 pacijenata. Crveni krst je do sinoć smestio oko 200 lica u prostorije kasarne 'Bora Marković' u Obrenovcu, a danas se očekuje dolazak još oko 250 lica koji su zbog poplava morali da napuste svoje domove", izjavio je Veličković.

On je dodao da jedinice Vojske rade i na raščišćavanju baraka TE "Nikola Tesla" koje bi uskoro treblo da prime novu grupu raseljenih osoba. Prema rečima Aleksandra Đukanovića iz naselja Rvati, čija je porodična kuća bila poplavljena do krova, pomoć pripadnika vojske u prethodim danima bila je izuzetna.

Hiljadu vojnika na zadatku saniranja štete u Obrenovcu
 

"Pomoć ovih momaka i devojaka je fantastična. Rade bez predaha, odmora i gunđanja. Ne samo ja, i komšije su prezadovoljne njihovom pomoći", rekao je Đukanović naglašavajući da je velika količina otpada sa ulica već odvezena.

2024 © - Vesti online