Petak 06.06.2014.
16:40
Vestionline

Obrenovčani se polako vraćaju u grad

U kasarni "Bora Marković" počeo prijem evakuisanih Obrenovčana
 

Komandant kasarne, major Nikola Misailović rekao je da je Vojska Srbije prethodnih dana u koordinaciji sa opštinskim vlastima, Crvenim krstom i Centrom za socijalni rad grada Obrenovca intenzivno radila na pripremi prostorija.

- Paralelno sa sanacijom, dezinfekcijom i čišćenjem grada radili smo vrlo intenzivno na uređenju objekata i kasarskog kruga za prihvat evakuisanih lica čiji dolazak je planiran za danas, rekao je major Misailović i dodao da se u toku dana očekuje 192 lica i da su za sve njih obezbeđeni elementarni higijenski uslovi. Posebno je naglasio da je u objektima ima tehničke vode, koja je namenjena za higijenu, dok se pijaća voda nalazi u cisternama.

-U kasarni „Bora Marković“ je obezbećen još jedan objekat, uređen i spreman za prihvat druge grupe evakuisanih lica. Reč je o zidanim objektima, ne o barakama. Cilj nam je da tim ljudima vratimo veru i nadu, jer smo svesni činjenice da su mnogo toga izgubili, rekao je komandant kasarne i podsetio da je vojska, kao i uvek, uz narod.

Obrenovac polako počinje da dobija obrise grada kakav je bio pre majskih poplava, a zasluge za to idu i pripadnicima Ministarsva odbrane i Vojske Srbije. Njih oko 1000 se danonoćno angažuje već četvrti dan i svim svojim raspoloživim resursima raščišćava ulice, pomažući građanima da život u gradu što pre vrate u normalu.

Prostorije kasarne spremne su za prihvat evakuisanih lica
 

Druga poljska bolnica, stacionirana preko puta Sportsko-kulturnog centra, od sinoć je spremna da pruži pomoć svima kojima je potrebna. Meštanima Obrenovca su na raspolaganju hirurg, specijalistu interne medicine i specijaliste psihijatrije.

- Bićemo ovde dok bude potrebe za zbrinjavanje stanovništva koje se vraća u grad. Bolnica je opremljena za pružanje prve medicinske pomoći, a za tercijarne oblike zbrinjavanja upućujemo ih na VMA gde će im biti pružena dalja medicinska pomoć, rekao je major dr Nenad Novaković, neurohirurg.


U gradu radi i nekoliko prodavnica, a Komisija za popis štete će raditi u ulicama Vojvode Mišića i Vuka Karadžića.

2024 © - Vesti online