Petak 06.06.2014.
16:26
Beta

Besplatni udžbenici za osnovce nižih razreda

Besplatni udžbenici samo za osnovce nižih razreda (Foto: Ilustracija)
 

"Svim učenicima biće ponuđeni udžbenici koje su već koristili u prva četiri razreda, s tim što se udžbenici za četvrti razred koji su nabavljeni prošle godine nasleđuju i svima će biti omogućeno da dobiju besplatne udžbenike koji se nalaze u školama, u bibliotekama i kod roditelja", rekao je Antonijević novinarima.

On je kazao da je Vlada Srbije prihvatila predlog ministartva prosvete čime se projekat besplatnih udžbenika nastavlja, ali, kako je istakao, u kojoj formi i u kom obliku, zavisiće od novčanih sredstava za koja je rekao da su "nedovoljna".

"Sredstva su svake godine sve manja, ove godine imali smo 535 miliona dinara", rekao je Antonijević dodajući da je rano govoriti o tome da li će udžbenici biti besplatni i u školskoj 2015/16. godini, jer, kako je istakao, to zavisi od odluke vlade i rebalansa budžeta.

Pomoćnik ministra prosvete je naglasio da Ministarstvo radi na nabavci udžbenika za sve učenike od prvog do četvrtog razreda iz poplavama ugroženih područja.

"Ministartvo će u okviru tog projekta nabaviti potpuno nove udžbenike koje nedostaju", rekao je Antonijević, dodajući da se to odnosi na Obrenovac, Ljubovija, Krupanj i Valjevo, gde je šteta bila najveća.

Sve udžbenike ministarstvo će nabaviti na osnovu broja učenika u tim mestima, rekao je Antonijević.

2024 © - Vesti online