Petak 06.06.2014.
11:55
Blic

Najveći problemi koji muče Obrenovčane

Gomile smeća na sve strane
 

Ulica kralja Aleksandra I trenutno je najotužniji deo Obrenovca. Veliki deo saobraćajnice nedaleko od Tamnave i dalje je poplavljen, gomile smeća duž trotoara, smrad na sve strane.


U celom gradu pijaće vode nema još od poplave. Na ulicama se mogu videti cisterne koje dezinfikuju saobraćajnice, ali mnogi su u strahu od zaraze.


Počeo je da saobraća javni prevoz u Obrenovcu, a to je svakako dobra informacija za građane koji se snabdevaju jedino od pomoći Crvenog krsta. Do prodavnice "Oreks", gde ova organizacija deli hleb, bokal vode i dve konzerve hrane, pešači se skoro 20 minuta.

Problemi koji muče Obrenovac


Voda za piće - Građanima je na raspolaganju samo tehnička voda, koja nije za piće i služi isključivo za čišćenje prostorija i pranje veša.

Zagađena, otpadna voda u kojoj plivaju fekalije još nije povukla iz nekih delova grada
 


Hrana - Postoji samo jedan punkt Crvenog krsta gde se deli hleb, dve konzerve hrane i bokal vode. U redu se čeka po pola sata, pošto dolazi više od 2.500 ljudi.


Struja - Postoje ulice u kojima električne energije nema još od poplave. Takođe, česta su i isključenja struje.


Higijena - Građani još ne dovode decu u Obrenovac jer se zagađena, otpadna voda u kojoj plivaju fekalije još nije povukla iz nekih delova grada.


Saobraćajnice - Neke saobraćajnice su pod vodom pola metra pa stanari u dubokim čizmama čiste kuće.

2024 © - Vesti online