Četvrtak 05.06.2014.
22:43
Beta

"SNS oduzima od siromašnih i daje bogatima"

SNS vodi politiku koja nema smisla i koja će obogaljiti Srbiju: Bojan Pajtić
 

"Ta politika nema smisla i ona će obogaljiti Srbiju. Jašući na poniženju gubitnika tranzicije, a klijentaristički se udvarajući tajkunima, vlast smanjuje plate, povećava poreze i uništava srednju klasu", rekao je Pajtić u debati "Socijaldemokratska levica u Srbiji - postizborna analiza".

On je kazao da se Srbija sa ovakvom vlašću suočava sa ukidanjem dijaloga, kritike i slobode govora, i ukidanjem socijalne pomoći za decu, studente, trudnice ili penzionere.

"A kuda će taj novac? Posebno ide za subvenciju kamata kredita od 1,2 milijarde koju vlast nudi tajkunima", ocenio je Pajtić.

Govoreći zapošljavanju, Pajtić je predložio skraćenje radnog vremena kako bi se zaposlilo više ljudi i podstakla produktivnost.

Rekao je da je neophodna promena poreske politike da bi se različito tretirali preduzetnici koji zapošljavaju stotinu i oni koji zapošljavaju dva radnika, a uvoze materijal iz Kine.

On je rekao da DS ne želi da se takmiči sa SNS u "desničarskom ortaštvu sa oligarsima", niti će da, "kao oni, obmanjuje siromašne i nemoćne" jer bi to bilo "ispod dostojanstva DS i građana Srbije".

Pajtić je rekao da želi da bude koordinator "drugačije" Demokratske stranke koja se "vraća putu Ljube Davidovića - ne odstupa od načela, u vlasti se ne bogati, a u opoziciji ne ponižava".

"Imamo obavezu i odgovornost da zajedno s građanima zahtevamo bolju, socijaldemokratsku Srbiju. Nismo zaslužili pravo da stanemo na čelo tih zahteva, ali ako su građani poverovali našminkanim radikalima da su se promenili, neka nama poveruju na delu. Naš put će zato biti teži, ali delotvorniji", zaključio je Pajtić.

2024 © - Vesti online