Petak 06.06.2014.
00:45
mozzartsport.com

Nađ ostao bez posla, podrška Nikoliću!

Marko Nikolić
 

Partizan je ukinuo funkciju sportskog direktora! Kao što je i najavljeno, Albert Nađ neće nastaviti da obavlja ulogu koja mu je poverena pre godinu dana, jer mu je istekao ugovor, a tumačenjem onoga što su čelnici kluba iz Humske 1 saopštili posle sastanka Upravnog odbora može se zaključiti da je razlog rastanka sa nekadašnjim kapitenom - finansijske prirode.

Iako je svima jasno da između Nađa i pojedinih članova rukovodstva crno-belih postoji veliko neslaganje oko toga kako bi klub trebalo da funkcioniše u narednom periodu.
"Upravni odbor je doneo odluke o pristupanju realizaciji ranije usvojenog plana reorganizacije, racionalizacije i dugoročne finansijske konsolidacije. U tom okviru prihvaćen je predlog Sekretarijata da u budućem periodu funkcija sportskog direktora ostane upražnjena do isteka mandata ovog Upravnog odbora. Ta odluka je motivisana razlozima racionalizacije, smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u okviru sportskog sektora kluba“, stoji u saopštenju Partizana objavljenom na zvaničnom sajtu kluba.

Posle dvočasovnog sastanka u prostorijama stadiona u Humsku 1, članovi Upravnog odbora nisu želeli da daju izjave za medije, ali je predsednik Dragan Đurić rekao da Albert Nađ ostaje u Partizanu, jer, kako je rekao „on je član Upravnog odbora“.
"Upravni odbor izrazio zahvalnost dosadašnjem sportskom direktoru Albertu Nađu na velikom doprinosu rezultatima kluba prethodnih godina, i izrazio uverenje da će, kao član Upravnog odbora, i dalje doprinositi svojim radom, iskustvom i znanjem budućim uspesima kluba“.

Ono što u saopštenju nije precizirano jeste najava da će poslovi u predstojećem prelaznom roku biti povereni šefu struke Marku Nikoliću, koji bi, prema saznanjima našeg portala trebalo da dobije ulogu tim-menadžera, ali.. Umesto toga, nad njim će visiti senka čelnika.
"Upravni odbor je ovlastio Sekretarijat kluba (predsednik Dragan Đurić, potpredsednici Mile Jovičić, Ratomir Babić i Duško Jovanović, kao i generalni sekretar Darko Grubor) da obavi sve poslove u prelaznom roku sa ciljem uspostavljanja finansijske stabilnosti i očuvanja neophodnog kvaliteta igračkog kadra. Izveštaj o proteklom prvenstvu i ostvarenim razultatima, kao i plan priprema podneo je trener prvog tima. Upravni odbor je usvojio izveštaj i izrazio uverenje da će predstojeći pripremni period i prelazni rok stvoriti uslove da se obezbede rezultati adekvatni ambicijama i ugledu kluba“, kaže se u saopštenju Partizana koji će od početka sledeće sedmice krenuti u opsežu primenu smanjenja broja radnih mesta, pa će nekoliko desetina zaposlenih na stadionu i u Sportskom centru Zemunelo dobiti otkaze. Sve pod plaštom smanjenja troškova...

2024 © - Vesti online