Ponedeljak 29.03.2010.
14:48
Tanjug

Mirčić: Obračun narko kartela u Novom Sadu

Uviđaj na mestu gde je pronađen leš Velibora Vučurovića

"Ova dva ubistva su u vezi sa podelom prljavog novca od prodaje droge u Vojvodini vezana za rasvetljavanje afere Šarić i ukoliko nadležni organi - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbedonosno-informativna agencija (BIA) ne budu odlučnije i energičnije delovali, samo je pitanje trenutka kad će na ulicama Vojvodine od metaka narkomafijaša početi da ginu i obični građani", izjavio je Mirčić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je nazvao skandaloznim ponašanje BIA, koja prema njegovim rečima ne deluje preventivno kad je u pitanju narko-mafija, nego dopušta da bude politički zloupotrijebljena.

"Umesto da deluje preventivno i ukazuje na tokove prljavog novca stečenog prodajom droge po Srbiji i Vojvodini, kao i ko stoji iza svega toga, BIA daje potvrdu Aleksandru Vučiću da nije američki ili ko zna čiji špijun. Znači li to da će BIA pojedinim političarima uskoro početi izdavati potvrde da nisu umešani u aferu Šarić?", upitao je Mirčić.

U ponoć između subote i nedelje, 27. na 28. mart ispred poznatog ugostiteljskog objekta "Salaš 137" kod Čeneja nedaleko od Novog Sada ubijen je Banjo Domazetović (46), Subotičanin poreklom iz Nikšića.

Nešto manje od tri časa pre tog ubistva na novosadskom Bulevaru Jaše Tomića slučajni prolaznici su pronašli su beživotno telo Velibora Vučurovića (31) rodom iz Feketića kod Bačke Topole s prostrelnom ranom na glavi.

2024 © - Vesti online