Petak 06.06.2014.
06:41
Vesti

Slavjansk bi da bude Putinsk

Ako promene ime Putin će ih odbraniti... makar oni tako misle
 

Prema rečima Ponomarjeva, snage koje se bore protiv vlade u Kijevu na taj način žele da ukažu da im je potrebna pomoć.


- Trebamo se samo prisetiti bitke za Staljingrad, koja je postala prekretnica u velikom domovinskom ratu. Tada su svi shvatili da komandant sovjetske vojske Staljin nije dozvolio da neprijatelj zauzme grad koji nosi njegovo ime - naveo je Ponomarjev.


On je apelovao na druge vođe antikijevskih snaga Denisa Pušilina i Valerija Bolotova da naprave sličnu stvar. Komandant antikijevskih snaga u regijama Donjeck i Lugansk Igor Strelkov nije zadovoljan činjenicom da Rusija ne namerava da se vojno upliće u krizu na istoku Ukrajine. On je negirao da je Rusija poslala bilo kakvu pomoć i ocenio da bi "bilo bolje da su imali u izobilju oružja i opreme".


- Sve što je došlo iz Rusije je nekoliko stotina dobrovoljaca, ali to nije dovoljno - rekao je Strelkov i naveo da ukrajinske vojska danima napada avionima, helikopterima, tenkovima i da ginu civili.
 

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u intervjuu za francuske medije da Rusija neće slati ruske vojne stručnjake ili vojne snage na jugoistok Ukrajine i da neće biti aneksije.

Politički analitičari procenjuju da je Rusija spremna da podrži federalizaciju Ukrajine i stvaranje politički jakih regiona na jugoistočnoj granici, koje bi pomagala i finansijski i politički, ali da posle pripajanja Krima ne želi dalji konflikt sa Zapadom.

2024 © - Vesti online