Četvrtak 05.06.2014.
16:36
Beta

Vlada: Srbi, izađite na kosovske izbore

Masovnim izlaskom na birališta osujetiće se namere ekstremnih političkih krugova u Prištini
 

"Vlada Srbije smatra da je neophodno osvojiti što je moguće više pokrajinskih poslaničkih mandata i staviti ih u funkciju opstanka Srba, stvaranja Zajednice srpskih opština, kao i u funkciju preduzimanja utvrđenih mera državne politike sa ciljem otežavanja dalje promocije i sprovođenja politike jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", navodi se u saopštenju.

Izlaskom na izbore i slanjem predstavnika u privremene institucije samouprave u Prištini učinićemo našu pregovaračku poziciju snažnijom, a separatiste sve daljim od ostvarivanja njihovih ciljeva, ocenila je danas vlada.

"Masovnim izlaskom na birališta osujetiće se namere ekstremnih političkih krugova u Prištini, koji su uz pomoć dela međunarodne zajednice, nastojali da isključe Srbe iz biračkog procesa i umanje političku snagu Srba u južnoj pokrajini", navodi se u saopštenju.

Vlada je ocenila da "borba za broj poslanika i političku snagu Srba u privremenim institucijama na izborima u nedelju tek počinje i bez dogovora sa predstavnicima Srbije i srpskog naroda neće biti moguće konstituisanje privremenih organa vlasti u Prištini".

"Učešće na ovim izborima metod je političke borbe prilagođen okolnostima u kojima se nalazimo, a podrška predstavnicima Srba i Srbije, građanska i patriotska dužnost svakog građanina Srbije na području AP Kosovo i Metohija", navodi se u saopštenju.

Jedinstvom i odlučnošću u sprovođenju dugoročno projektovane državne politike treba pokazati odgovornost i snagu jedne jedine i nedeljive države Srbije, ocenila je Vlada Srbije na današnjoj sednici.

2024 © - Vesti online