Sreda 04.06.2014.
16:40
Beta

''Srbija u vanrednoj situaciji dok se sve ne obnovi''

Srbija ima puno prijatelja u svetu: Tomislav Nikolić
 

"Iako je ukinuta vanredna situacija kao znak da je opasnost prošla, Srbija je u vanrednoj situaciji sve dok se ne obnovi i poslednja kuća ili dok se ne napravi nova svakome ko je zbog poplava ostao bez doma", kazao je Nikolić prilikom obilaska Svilajnca i Paraćina, gradova u Pomoravskom orugu koji su pretrpeli najveće štete od poplava.

"Ono što je pokazano u prvih pet, šest dana bila je ogromna hrabrost, nesebičnost, žrtvovanje, a danas je druga vrsta humanosti na delu, danas je na delu solidarnost", kazao je Nikolić.

Predsednik je ocenio da je nesreća izazvana poplavama, pokazala da Srbija ima puno prijatelja u svetu.

"Nesreća nas je pogodila a u toj nesreći odjedanput su se pojavili presednici država, vlada, sa istoka, zapada, severa, juga, koji su ponudili ili odmah poslali pomoć. To je blago koje Srbija treba da neguje i da razvija", rekao je Nikolić.

On je kazao da insistira na što bržem održavanju donatorske konferencije kako Srbija ne bi pala u zaborav.

"Svakog dana u svetu se desi nešto što našu tragediju u očima drugih čini manjom. Fondacija Dragice Nikolić pokušava u svakom gradu da pronađe bar jednu porodicu sa decom kojoj treba napraviti kuću", kazao je Nikolić.

Predsednik je apelovao na građane da daju ono što im je višak, onima koji su ostali bez imovine zbog poplava. Nikolić je kazao da je želeo lično da se uveri u razmere katastrofe koje su poplave izazvale i kako pomoć u hrani i hemijskim proizvodima svakog dana stiže u poplavljena područja.

2024 © - Vesti online