Sreda 04.06.2014.
10:20
Danas, B92

"Peščanik" napadan sa hiljade adresa (ne sa dve)

Reč je o DDOS napadu - "bot-net mreži“ u kojoj jedan računar kontroliše zaražene računare širom sveta i koji po komandi istovremeno pristupaju jednom sajtu i dovode do obaranja tog sajta
 

Reč je, prema saznanjima lista Danas, o DDOS napadu, odnosno o "bot-net mreži“ u kojoj jedan računar kontroliše zaražene računare širom sveta i koji po komandi istovremeno pristupaju jednom sajtu i dovode do obaranja tog sajta. Izvor Danasa objašnjava da je reč o velikom broju računara u okviru mreže, a da njihovi korisnici nisu ni svesni da se napadi vrše preko njih.

"Može biti i da je sa vašeg računara izvršen napad, a da to ni ne znate. To će biti teško za istragu“, objašnjava izvor iz policije.

S druge strane, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ustanovljeno da je sajt

I ovo:

* Peščanik: Napadi stizali sa Megatrenda!

* "Nema načina da se utvrdi da je Stefanovićev doktorat plagijat"

* "Stefanovićev rad ne može biti doktorat"

"Peščanik" bio napadnut sa dve adrese, ne precizirajući koje, ali da taj napad nema nikakve veze sa državom.

Međutim, kako Danas nezvanično saznaje u kabinetu premijera, reč je o Akademskoj mreži Srbije i Univerzitetu Megatrend, kao što su prethodno saopštili i predstavnici "Peščanika". Napadi na sajt, kako tvrde, vršeni su sa servera iz Srbije, Kanade i Češke.

Napadi na "Peščanik" počeli su posle objavljivanja teksta grupe univerzitetskih profesora iz Engleske, koji navode da je doktorska disertacija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koju je odbranio na Megatrendu, plagijat.

2024 © - Vesti online