Ponedeljak 02.06.2014.
20:52
Beta

"Srbija će biti 29. zvezdica EU"

Da li je Srbija sledeća u EU (Foto: Ilustracija)
 

"Očekujemo da Srbija bude 29. zvezdica EU, znamo da će tako biti i nadamo se da će se to desiti što pre", rekao je Manco na prijemu povodom obeležavanja Nacionalnog praznika Italije u ambasadi te zemlje u Beogradu.

"Naporno radimo na ključnim poglavljima 23, 24, 32 i naravno 35. Možete računati na Italiju od 1. jula (kada ta zemlja preuzima predsedavanje EU) kao što ste računali i do sada", kazao je on. "Dati bolju budućnost novim generacijama, ideje i ideale za dobrobit našeg ali i drugih naroda, to je ono na čemu je izgrađena Italija pre 68. godina, ali na čemu je izgrađeno i prijateljstvo Italije i Srbije", rekao je Manco.

Govoreći o budućoj saradnji Italije i Srbije, Manco je rekao da su dva sektora u kojima se još može dosta učiniti kultura i poljoprivreda. "Ohrabrivanje kulture u Srbiji će ohrabriti i njenu budućnost u EU", rekao je ambasador.

On je dodao da je poljoprivreda jedna od oblasti kojima Srbija može da "obezbedi bolji život za sledeće generacije", kao i da je to sektor u koji dosta ulažu i italijanske kompanije i u kojem treba ohrabriti ulaganja posebno posle teških poplava koje su pogodile Srbiju.

2024 © - Vesti online