Ponedeljak 02.06.2014.
16:40
Srna

"Nikada nećemo da napustimo Srbe sa Kosmeta"

Uskoro stav oko kosovskih izbora: Tomislav Nikolić, predsednik Srbije
 

Nikolić je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije za Evropu Dejvidom Lidingtonom rekao da je veliko pitanje pod kojim uslovima se glasa i šta će građani dobiti time.

"Ogromna je naša odgovornost prema međunarodnoj zajednici, ali pre svega prema Srbima koji žive u Pokrajini. Mi ih nikada nećemo napustiti", dodao je Nikolić, navodeći da Srbija ubrzanim tempom ide ka punopravnom članstvu sa EU i da istovremeno radi na normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Ističući da je Srbija opredeljena čvrsto za evropski put da bi građani živeli bolje i u uređenoj državi, Nikolić je ocenio da su "nažalost mnoga evropska pravila loše primenjena i da je EU na izvestan način okrivljena za to", saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Lidington je ocenio da je Srbija napravila neverovatno brz napredak ka EU i učinila mnogo u dijalogu sa Prištinom i dodao da bi Srbi trebalo da učestvuju na predstojećim kosovskim izborima kako bi dobili demokratski legitimitet i kapacitet da razgovaraju sa međunarodnom zajednicom.

On je rekao da će Velika Britanija sa francuskim kolegama videti na koji način da se priključi akciji pomoći Srbiji i dodao da je Velika Britanija pomogla na praktičan način, a javnost će biti obaveštena o pomoći u vozilima koja će biti uručena posredstvom Crvenog krsta.

2024 © - Vesti online