Ponedeljak 02.06.2014.
17:44
telegraf.rs

Džambu preti do pet godina zatvora

Lagao i obmanjivao javnost, ali nije utvrđeno da je krao: Slobodan Nedeljković Džambo
 

Protiv njega će biti podignuta krivična prijava zbog lažnog predstavljanja i obmanjivanja javnosti, ali u dosadašnjem toku istrage nije utvrđeno da je krao u poplavljenim kućama, kako su neki mediji objavili.

Krivično delo zbog koga je uhapšen Džambo predviđeno je u Krivičnom zakoniku Republike Srbije, a kazna koja je propisana jeste zatvor od šest meseci do pet godina.

"Ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku, ili teže naruši javni red i mir ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom . Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina", navodi se u članu 343. pomenutog zakonskog akta. Slobodana Nedeljkovića Džamba su uhapsili pripadnici Žandarmerije, jer je utvrđeno da nema ni ženu ni dete, kako je prethodnih dana izjavljivao po medijima

.

2024 © - Vesti online