Ponedeljak 02.06.2014.
16:16
24sata.rs

Spremne za Mundijal: Prostitutke će u Brazilu primati i kreditne kartice

Devojke najveću zaradu očekuju u noćnim klubovima (Foto: Ilustracija)
 

Bilo je krajnje vreme da naša profesija postane priznata kao i svaka druga - kaže za „Independent“ Sida Vjeira, predsednica „Aprosmiga“, udruženja prostitutki koje žive u brazilskoj državi Minas Žerais.

Ona je jedna od oko milion prostitutki koje željno iščekuju početak Mundijala, znajući da će im sportsko takmičenje doneti veliku zaradu.


- Devojke će najviše zarađivati u noćnim klubovima. Uobičajeno je da stranci traže njihove usluge, a sada će klubove posećivati još više muškaraca iz drugih zemalja - kaže pedesetogodišnja žena koja radi u „Aprosmigu“.

Vlada savetuje prostitutke

SAJT - Prostitucija je u Brazilu legalizovana, a brazilska vlada je na svojoj zvaničnoj veb-stranici ponudila i savete za žene koje žele da se bave ovim poslom.

Prostitutke iz Belo Horizontea već mesecima pohađaju časove engleskog jezika na poslednjem spratu jednog tržnog centra. Oko 2.000 žena redovno prisustvuje predavanjima na kojima ih volonteri uče kako da se obrate mušterijama iz inostranstva. One se takođe informišu o polno prenosivim bolestima, a grad im je tokom trajanja prvenstva obezbedio neograničene količine besplatnih prezervativa.


- Dočekaćemo turiste sa osmehom. Smatram da svakom poslu treba pristupiti na taj način, a sem toga, seks je pravo uživanje - ističe prostitutka stara oko 30 godina.


Ako žele da uđu u zone, kako lokalci nazivaju 23 bordela u Belo Horizonteu, posetioci će prethodno morati da prođu obezbeđenje i detektor za metal. Silovanja su retka, ali se ipak dešavaju, pa će na ovaj način radnice biti zaštićene od napadača.


Dolazeće Svetsko prvenstvo u fudbalu navelo je mnoge da se prvi put oprobaju u prostituciji i poslovnoj pratnji. Tako će studentkinja stomatologije iz Sao Paula zaraditi 5.000 dolara pružajući usluge mušteriji iz Nemačke.

2024 © - Vesti online