Subota 07.06.2014.
14:22
minimagazin.info

Hm - veza sa bivšim dečkom vaše prijateljice?

Jako pipava situacija...
 

Da li je “on” vredan vašeg prijateljstva?

Ulazeći u vezu sa bivšim dečkom vaše prijateljice vi rizikujete da je izgubite. Budite prvo sigurni da je veza vredna rizika, pa onda vidite da li ćete ući u nju ili ne.


Da li je zaista gotovo?

Nema ništa gore od toga da forsirate vezu sa nekim ko još nije preboleo bivšeg partnera. Tanka je linija između ljubavi i mržnje i ono što ih je nateralo da raskinu, veoma lako može opet da ih spoji. Nakon završetka njihove veze, dajte sebi malo vremena, nemojte odmah da “uskačete” u vezu s njim. Moguće je da su njihova osećanja još uvek jaka i da nisu u stanju da razlikuju da li se zaista više ne vole ili su jednostavno samo povređeni. Oprezno, jer ovde samo vi možete biti povređeni.


Budite odani svojoj prijateljici

Do sada je već trebalo da naučite da ljubav najčešće dođe i prođe, a da pravo prijateljstvo ostaje zauvek. Zato, pre nego što počnete bilo šta, budite sigurni da vašoj prijateljici ne smeta da budete sa njenim bivšim dečkom. Jednostavno, budite direktni i pitajte je za dozvolu. Obratite pažnju na Govor tela dok vam bude odgovarala, jer govor tela često više govori od samih reči.

Razgovarajte sa prijateljicom

Kada dođe do toga da ne možete više protiv sebe i da jednostavno morate biti sa njim, naš savet je da prvo izađete na par sastanaka, jednostavno da vidite čemu to sve vodi. Kada budete sigurni da je u pitanju prava stvar, odvažite se da kažete svojoj prijateljici. Mnogo je lakše da joj vi kažete sve nego da čuje od nekog drugog. A i velika je verovatnoća da će vas ona podržati u svemu (ipak je ona vaša prijateljica).


Budite zahvalni

Ako se ona složi da budete sa njenim bivšim, zahvalite joj se. Ipak je potrebno da neko bude veliki čovek i prijatelj da bi tako nešto dopustio, prešao preko svojih osećanja i ne osećao se izdato.


Izbegavajte poređenja

Pre ili kasnije zapitaćete se kakva je vaša veza u odnosu na njihovu. Verovatno ste već upoznati sa mnogim detaljima iz njihove veze tako da ste u startu u prednosti, jer znate kako da se ponašate u određenim situacijama. Uživajte u vašoj vezi, njihovu ostavite u prošlosti, gde i pripada.


Zadržite detalje za sebe

Iako ste navikli da sa prijateljicom delite gotovo sve detalje iz vaših prethodnih veza, ovaj put zadržite ipak neke stvari samo za sebe. Verovatno bi joj teško palo da joj pričate sve “sočne” detalje iz vaše veze, zato i nemojte! Nađite nove teme koje se ne dotiču vašeg ljubavnog života.

2024 © - Vesti online