Ponedeljak 29.03.2010.
13:27
Vestionline

Čečeni nude pomoć Rusima

"Pravosudni i policijski organi Čečenije spremni su da podrže i pomognu ruskim kolegama u istrazi u vezi sa terorističkim napadima u moskovskom metrou.Svaki zahtev te vrste biće ispunjen", rekao je Kadirov, preneo je Itar-tass.

Pomoćićemo Rusima da pronađu odgovorne: Ramzan Kadirov
 


U napadu na dve stanice metroa, "Lubjanka" i "Park kulture", prema najnovijim podacima, život je izgubilo 37, a povređeno je 65 ljudi.


Šef Federalne službe bezebednosti Aleksandar Bortnikov izjavio je danas da prema raspoloživim informacijama, iza napada stoje dve žene teroristi-samoubice, koje su, kako je rekao povezane sa Severnim Kavkazom. Za sada još niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.


"Mi smo u više navrata isticali da se samo zajedničkim naporima može obuzdati to zlo, kao i da je u borbi protiv njega neophodno imati oštar pristup", rekao je Kadirov, dodajući da čečenski narod osuđuje svaki vid terorizma.


Prema mišljenju Kadirova, organizatori i izvršioci današnjih napada, "ma ko oni bili" imaju nameru da "izazovu haos, strah, nepoverenje i da potkopaju privredu Rusije"

"Još jednom su teroristi uputili izazov državi, društvu", rekao je on.


U borbi sa tim zlom ne sme biti ravnodušnih, jer ono ne bira svoje žrtve po nacionalnoj, verskoj i rasnoj pripadnosti, ukazao je Kadirov, dodajući da je teroristima važno da proliju krv, da drže narod u napetosti i paralizuju državu.

2024 © - Vesti online