Nedelja 01.06.2014.
16:54
mozzartsport.com

Trofej stiže na Banjicu: Partizanova deca šampioni Evrope!

 

Prvi tim nije uspeo da priredi senzaciju, ali Partizan, uprkos eliminaciji u polufinalu završnog turnira Lige šampiona, ne mora da brine za budućnost. O tome svedoči činjenica da su crno-beli osvojili titulu prvaka Evrope u konkurenciji igrača do 14 godina koje se, paralelno sa senioprskim takmičenjem, odražavalo u Barseloni!

Tim sa Banjice je u nedelju savladao domaćina Barselonetu 16:14 i tako najavio da je čuvana Partizanova škola na putu da izbaci nove asove. Ovoga puta sve čestitke idu na adresu trenera Dragana Kozomare i njegovih izabranika koji su u četvrtfinalu savladali Barselonu 20:12, u polufinalu bili bolji od dubrovačkog Juga 26:13, a zatim na najbolji način zaokružili takmičenje.

Novi prvaci Evrope za uzrast do 14 godina postali su sledeći igrači: Milan Bulajić, Andrej Gluščević, Andrej Barać, Aleksa Nešić, Aleksandar Timotijević, Petar Smiljević, Jovan Ćosić, Luka Mulić, Aleksa Cvetković, Luka Trajković, Arsenije Mitrović, Aleksa Mirković, Jovan Varda, Ivan Živojinović, Miloš Radić, Aleksa Šišaković i Jakša Bugarski.

Inače, Partizan je jedini tim iz Srbije koji je dobio pozivnicu za učešće na ovom turniru za igrače do 14 godina, na kome su osim Barselone i Barselonete, igrali još dva španska tima (Sevilja i selekcija Aragonije), hrvatski Jug, francuska Provansa i italijanska Florencija.

2024 © - Vesti online