Nedelja 01.06.2014.
17:10
Srna

Od ponedeljka u Obrenovcu redovan autobuski saobraćaj

Nakon poplava život u Obrenovcu se polako normalizuje, od ponedeljka redovan autobuski saobraćaj
 

Saobraćajno preduzeće "Lasta" saopštilo je da će autobusi tog preduzeća ponovo saobraćati sa autobuske stanice "Lasta Obrenovac" na svim prigradskim i lokalnim linijama, prema redu vožnje koji je važio i pre uvođenja vanredne situacije.

Od srede, 4. juna, trebalo bi da bude omogućen povratak u Obrenovac i stanovnicima čije su kuće urušene, pošto bi trebalo da im bude obezbeđen smještaj u obrenovačkoj kasarni.

U Obrenovcu se nastavlja čišćenje kako bi se građanima omogućio povratak u poplavom uništene domove. U pojedinim naseljima ima struje i tehničke vode, a radi se i na uspostavljanju kanalizacionog sistema.

U obrenovačkom naselju Mladost podzemne vode dovele su do izlivanja septičkih jama u sedam domaćinstava.

Ministar poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je da će u narednih nekoliko dana biti završena dezinfencija seoskih domaćinstava na području opštine Obrenovac, što će omogućiti povratak evakuisane stoke i nastavak poljoprivredne proizvodnje.

"Proces dezinfekcije i asanacije terena završen je u 16 naseljenih prigradskih mesta, a ostaju još dva - Zabrežje i Belo Polje", rekla je Boškovićeva novinarima u mestu Grabovac.

2024 © - Vesti online