Nedelja 01.06.2014.
13:20
dailymail.co.uk, telegraf.rs

Uhapsili novinara tokom izveštavanja

Pitali ga za pasoš, a onda ga priveli
 

Dok je Votson voditelju u studiju i gledaocima objašnjavao šta se događa pojavio se neimenovani čovek u civilu koji mu je tražio pasoš. Za nekoliko sekundi stiglo je još nekoliko osoba, za koje se naknadno ispostavilo da su policajci. Oni su okružili Votsona i njegovu ekipu i odgurnuli ih sa mesta na kom su izveštavali.

Pomenuti čovek u civilu ponovo je od Votsona tražio pasoš, pa je novinar izvadio akreditaciju i rekao da mu je to dozvola za izveštavanje.

Votsona su zatim odvukli van kadra, a poslednje što je uspeo da izgovori jeste: ''Mislim da nas privode''. Posle toga je dodao da ga je neko udario, a onda je slika postala crna.

Kasnije je na Tviteru objavio da je policija njega i ekipu držala oko pola sata kao i da je posle svega dobio izvinjenje policajca koji ga je, kako kaže, nogom udario u zadnjicu.

''Turski policajac je tražio moj pasoš. Novinarska akreditacija koju je izdala premijerova kancelarija nije mu bila dovoljna, jer je naveo da postoji mnogo falsifikata'', napisao je Votson na Tviteru.

2024 © - Vesti online