Subota 31.05.2014.
21:34
mozzartsport.com

Liga šampiona: Radnički poražen u finalu, Barseloneta je prvak Evrope!

 

Nažalost, Srbija nije po drugu godinu zaredom dobila evropskog prvaka u klupskom vaterpolu. Radnički iz Kragujevca nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh Crvene zvezde pošto je večeras u finalu Lige šampiona poražen od domaće Barselonete 6:7. Šteta, jer su Kragujevčani bili favoriti i imali šansu da naprave najveći uspeh u istoriji kluba.


Radnički je bolje otvorio meč i sa dva gola Zlokovića poveo 2:0. Međutim, Barseloneta je pokazala da je bila neopravdano potcenjena i da je zasluženo došla do finala. Ečenike i Enage su poravnali na 2:2, a na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 3:3 pošto su Basara i Perone bili precizni po jednom na obe strane.


Treća četvrtina je apsolutno prošla u znaku Katalonaca. Lifante je dao dva pogotka, Ubović jedan, dok je Kragujevčane u igri održala šrauba Burića.


Srpski tim je ušao u poslednjih osam minuta sa dva gola zaostatka, ali je na krilima fantastičnog kapitena Filipa Filipovića usepo da prekine seriju Barselonete i potpuno se vrati u meč. Najbolji strelac Lige šampiona je prvo smanjio na gol zaostatka, da bi nedugo zatim Mađar Širalji opet doneo Barseloneti dva gola prednost - 7:5. Ipak, fenomenalan lob Filipovića je opet vratio rezultatsku neizvesnost i smanjio prednost Španaca na jedan gol.


Imao je Radnički sreću kada je lob udarac Peronea završio na stativi, imali su Kragujevčani i nekoliko napada za izjednačenje, ali su Španci odigrali dobru odbranu pre svega na Zlokoviću i Buriću. Isključenje Basare pola minuta pre kraja je značilo i kraj nadanja Radničkog. Barseloneta je odbranila prednost i trijumfom od 7:6 napravila najveći uspeh u klupskoj istoriji.


Posle gradskih rivala Katalunje i Barselone, Barseloneta je postala treći klub u istoriji španskog vaterpola koji se okitio titulom prvaka Starog kontinenta.

2024 © - Vesti online