Vaskrsnuće starih mobilnih telefona, koštaju i do 1.000 evra

Povratak retro modela: Nokija 3310
 

Dok se tehnološki divovi poput Epla i Samsunga takmiče ko će napraviti što moderniji smartfon, među korisnicima se pojavljuje jedan sasvim neobičan trend. U modu se, naime, vraćaju stari modeli mobilnih telefona kakvi su tržištem vladali 90-ih godina, prenosi ''Slobodna Dalmacija'' pisanje ''Dejli mejla''.

Razlozi za pomamu za retro telefonima vrlo su jednostavni: osim što su znatno jednostavniji za korišćenje, baterija im traje i do nedelju dana i gotovo su neuništivi - za razliku od modernih ''pametnih telefona''.

Osim starije populacije koja stare mobitele bira zbog jednostavnijeg korišćenja, mnogo je onih koji ih kupuju kao dodatni telefon zbog povoljnijih cena, a sve je više i mladih kojima se stari mobilni telefoni sviđaju zbog njihovog sada već retro dizajna.

O njihovoj sve većoj popularnosti svakako svedoči i podatak da se neki modeli, s obzirom na svoju starost, prodaju po prilično ''paprenim'' cenama, tako da se neki modeli Nokijinih, Motorolinih i Eriksonovih telefona na internetu prodaju po ceni i do 1.000 evra.

2024 © - Vesti online