Petak 30.05.2014.
15:58
Beta

Turci bi više robe preko naše pruge

Turska želi da poveća promet robe preko srpske železnice
 

Podsetimo, turski investitor većinski je vlasnik Kontejnerskog terminala Luke Bar.

Na sastanku s potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović ambasador Božaj je istakao da je Turska veoma zainteresovana da podrži povećanje bezbednosti u saobraćaju u Srbiji, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade.

U razgovoru je ukazano na veliki značaj završetka izgradnje Koridora 10 i Koridora 11 za povećanje obima trgovine i tranzita kroz Srbiju, s obzirom na njen centralni položaj u regionu, navodi se u saopštenju.

Božaj je upoznao Mihajlovićevu s planovima turskih investitora o izgradnji odmorišta pored autoputa kod Aleksinca koje će, kako je istakao, doprineti smanjenju broja saobraćajnih udesa i podstaći razvoj turizma.

Kad je reč o vazdušnom saobraćaju, dogovoreno je da se dozvole za turske avio-kompanije produže do 30. juna, a u međuvremenu će direktorati civilnog vazduhoplovstva Srbije i Turske, uz posredovanje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, voditi intenzivne pregovore.

Na sastanku je dogovoreno i da se nastave razgovori o realizaciji projekata obnove i izgradnje puteva u Raškoj oblasti, kako bi se pronašao finansijski najpovoljniji aranžman za Srbiju.

2024 © - Vesti online