Petak 30.05.2014.
11:02
Beta

San Antonio poveo sa 3:2 protiv Oklahome u finalu Zapada

Kavi Leonard poentira pored Duranta i Vestbruka
 

Sparse je do pobede predvodio Tim Dankan sa 22 poena i 12 skokova i to je bio njegov 154. "dabl dabl" u plej ofu. Više od njega ima samo legendarni košarkaš Los Anđeles Lejekersa Medžik Džonson - 157. Manu Đinobili ubacio je 19 poena u ekipi San Antonija, Deni Grin i Kavi Leonard po 14 poena, Boris Dijao dodao je 13, a Toni Parker 12 poena.

Kevin Durent bio je najefikasniji u ekipi Oklahome sa 25 poena, Rasel Vestbruk postigao je 21 poen uz sedam asistencija, Redži Džekson 11 poena, a Serž Ibaka šest poena. Polovinom prvog pluvremena Sparsi su posle "trojke" Dijaoa poveli sa
42:37, da bi Đinobili je posle uspešnog šuta za tri poena doneo 13 poena prednosti (65:52). Tri minuta pre kraja treće četvrtine San Antonio se posle "trojke" Đinobilija odlepio na 87:70 i vođstvo je bez problema sačuvao do kraja.

"Verujemo da u narednoj utakmici možemo da završimo seriju i plasiramo se u finale. Teško je igrati u Oklahomi, pošto će se oni boriti za život. Ali, mislimo da možemo da odigramo na pravi način, radimo stvari o kojima smo pričali tokom cele serije i nema razloga da ne pobedimo", rekao je Tim Dankan.

U finalnoj seriji San Antonija i Oklahome ekipe su pobeđivale samo u utakmicama u kojima su bili domaćini.

"Ovo je najluđa serija u kojoj sam ikada igrao", rekao je Dankan. Naredna šesta utakmica igra se u subotu u Oklahomi, a San Antonio bi u slučaju pobede obezbedio mesto u velikom finalu.
 

2024 © - Vesti online