Četvrtak 29.05.2014.
16:57
Beta

"Politika Vlade vodi zemlju u propast"

Oštre kritike DSS-a na račun Vlade Srbije 

"Od predstavnika Vlade građani Srbije već jako dugo slušaju o otvaranju radnih mesta, povećanju zaposlenosti, investicijama, i o tome da će to biti prioritet u narednom periodu, a dobijaju smanjenje zarada, otpuštanja, sniženje kupovne moći i standarda", navodi se u saopštenju DSS.

Ocenjeno je i da se "svakodnevno potvrđuje da Vlada ne odstupa od politike koja Srbiju vodi u potpunu ekonomsku propast, a državu u status kolonije".

"Domaća privreda i potreba države da svojim merama i direktnim ulaganjima osnaži zamrlu privredu Srbije nisu u vidokrugu sadašnje neodgovorne vlasti. Strane investicije jesu dobrodošle, ali one ne mogu da Srbiju izvedu iz dramatično duboke ekonomske krize – to može samo jačanje domaće privrede", smatra DSS.

Ta stranka je ukazala da "politika štednje, prodaja profitabilnih državnih preduzeća i izmena zakonske regulative kojom se podstiču strane investicije, uz nastavljanje bezglavog srljanja ka štetnom i srećom nedostižnom članstu u Evropskoj uniji, Srbiju vode u ekonomski sunovrat, a građane u još veću bedu".

2024 © - Vesti online