Četvrtak 29.05.2014.
12:34
Beta

I Svilajnac se vadi na "Srbijavode"

Ovako je izgledao Svilajnac u najgorim danima poplave

"Resava je reka prvog reda, a prema Zakonu o vodama, predviđeno je da je delatnost Srbijavoda sprovođenje odbrane od poplava, organizovanje i sprovođenje mera zaštite od bujica", naveo je Milanović u saopštenju usvojenom na sednici Štaba za vanredne situacije u Svilajncu.

Milanović je istakao da je Štab za vanredne situacije u Svilajncu postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, i dodao da su "sve neistinite informacije i laži", koje su prethodnih dana plasirane sa raznih strana, namerno, planski i smišljeno sredstvo za politički obračun.

"Sve dotične informacije su zlonamerno iskorišćene i služe za političku borbu, koja nije primerena trenutnoj situaciji u gradu i nanose orgomnu štetu za dalju koordinaciju i napore koje ulaže lokalna samouprava za normalizaciju uslova života naših građana", istakao je Milanović.

U saopštenju se navodi da prema operativnom planu za odbranu od poplava na tehničkoj deonici duž vodotoka reke Resave, na teritoriji opštine Svilajnac, odbranom od poplava neposredno rukovodi deonični rukovodilac preduzeća Ćuprija Zoran Banković, direktno nadležan za sprovođenje zaštite od poplava.

"Banković je 15. maja, kada je proglašena vanredna situacija, došao na lice mesta, rukovodio odbranom od poplava i po njegovim uputstvima i preporukama postupao je Štab za vanredne situacije u Svilajncu i stavio na raspolaganje svu logističku podršku u vidu ljudstva i mehanizacije, što je i bila obaveza štaba", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online