Nedelja 28.03.2010.
20:46
Vestionline

Radnički izborio finale u "majstorici"

Izuzetno uzbudljivo je bilo u prva dva seta. Nijedan od rivala nije uspevao da se "odlepi", pa je pobednik rešen na razliku. Prvi set dobili su Novosađani sa 32:30, a drugi aktuelni šampioni sa 29:27.

Najmanje dilema bilo je u trećem setu, koji su Kragujevčani izuzetno lako dobili. Popustila je koncentracija tada igračima Vojvodine, pre svega u prijemu servisa, što su domaćini iskoristili i slavili sa čak 25:15.

U četvrtom setu Radnički je odlično krenuo, poveo sa 5:1, ali se gosti nisu predavali i uspeli su da uvedu i taj deo igre u neizvesnu završnicu. Ipak, Radnički je uz sjajnu podršku sa tribina uspeo da spase set loptu (23:24), a onda osvoji još dva poena za plasman u veliko finale, treće u istoriji kluba i treće uzastopno.

Ekipa Slobodana Kovača imaće prednost domaćeg parketa u finalu, koje se igra na tri dobijene. Prvi mečevi na programu su 15. i 18. aprila u Kragujevcu, treći duel je zakazan za 22. aprila u Beogradu, a eventualni četvrti takođe u Beogradu, tri dana kasnije. Eventualna majstorica biće igrana 28. aprila u Kragujevcu.

2024 © - Vesti online