Sreda 28.05.2014.
19:05 >> 20:17h
mozzartsport.com

Fudbal za uživanje na "Karađorđu": Vojvodina i Zvezda podelili bodove

Golman Crvene zvezde Predrag Rajković
 

Nešto slabija partija novog šampiona Srbije u Novom Sadu ostala je u senci odličnih debitantskih nastupa Predraga Rajkovića i Luke Jovića. Vojvodina uprkos boljoj igri nije uspela da savlada Crvenu zvezdu u poslednjem kolu Jelen Super lige - 3:3 (0:1).

Novosađani su se propisno ispromašivali u prvih 45 minuta, tokom kojih je na golu gostujućeg tima blistao omladinski reprezentativac Predrag Rajković. Mladi čuvar mreže je prvo odbranio odličan volej Puškarića u 18. minutu, a zatim i snažan udarac Alivodića u 43. minutu sa oko 17 metara udaljenosti.

Izabranici Slaviše Stojanovića su prvi put pokušali preko Milijaša, koji je u 28. minutu snažno šutirao, ali je lopta prohujala pored gola Žakule. Drugi pokušaj crveno-belih završio je u mreži Lala. Pavićević je u 45. minutu odlično centrirao, a Rakić u svom stilu, snažnim udarcem glavom matirao Novosađane.

Vojvodina je u još jačem ritmu krenula u nastavku meča i za samo osam minuta potpuno preokrenula rezultat. Lazar Veselinović je u 46. minutu na asistenciju Živkovića pogodio bližu stativu Rajkovićevog gola, a onda u 53. asistirao kod pogotka Darka Puškarića.

Raspoloženi Rakić je već u 62. minutu preuzeo ponovo stvari u svoje ruke i posle odlične asistencije Onjila još jednom savladao Žakulu.

Novosađani su nastavili u istom ritmu da kidišu ka golu Beograđana i već u 64. minutu preko Popare došli do novog vođstva.

Ono što su svi čekali se dogodilo u 71. minutu. Stojanović je u igru umesto solidnog Onjila uveo supertalentovanog Luku Jovića, a 16-godišnji golgeter posle samo pet minuta na terenu postigao debitatnski pogodak u dresu matičnog kluba i postao najmlađi strelac u istoriji kluba.

Ritam je posle tog pogotka naglo opao, pa ni jedni ni drugi praktično nisu imali snage da daju još jedan pogodak.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 3:3 (0:1)
(Veselinović 46, Puškarić 53, Popara 64 - Rakić 45, 62, Jović 76) 

 

VOJVODINA (4-2-3-1): Žakula - Živković, Novaković, Pekarić, Nastić - Ivanić, Popara (od 87. Stamenić) - Alivodić (od 90. Asani), Puškarić (od 65. Luković), Poletanović - Veselinović.

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Rajković - Pavićević, Kelhar, Krneta, Nenadić - Gogić - Milijaš, Ninković, Savićević (od 90. Arauho) - Onjilo (od 71. Jović), Rakić (od 87. Mijailović).

 

STADION: Karađorđe. GLEDALACA: oko 5.000. SUDIJA: Srđan Obradović.

2024 © - Vesti online