Utorak 27.05.2014.
12:05
Beta

"Zašto Stefanović i Dačić nisu ispratili Ruse?"

Odlazak ruskih heroja iz Srbije
 

U delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja, Karić je kazao da ono što buni građane Obrenovca jeste situacija da su se u početku mnogi od nadležnih "pojavljivali i slikali", ali da nikog nije bilo onog trenutka kada je trebalo da se preuzme odgovornost i odluči kako da se odbrani Obrenovac.


"Zašto niko nije regovao kad imamo izvešaj Republičkog hidrometeorološkog zavoda od 12. maja koji za 14. i 15. maj govori o veoma opasnoj pojavi i 13. Maja za 15, 16. i 17. maj najavljuje veoma opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku štetu i opasnost po bezbednost ljudi", pitao je Karić koji živi u Obrenovcu.


On je naveo da je sve te dane proveo u Obrenovcu i dodao da zahvalnost za spasavanje ljudi zaslužuju mnogi znani i neznani građani Obrenovca, a da posebnu zahvalnost zaslužuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, za koga je rekao da se najbolje snašao u vanrednim okolnostima.


Karić, koji je iz stranke Zeleni Srbije, zahvalio je i predsednici parlamenta Maji Gojković koja ga je zvala da pita kako su on i njegova porodica.


Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović pitao je minister unutrašnjih i spoljnih poslova Nebojšu Stefanovića i Ivicu Dačića zašto juče nisu na aerodromu u Beogradu ispratili ruske spasioce koji su rizikovali svoje živote spasavajući građane ugrožene poplavama u Obrenovcu.

"To je sramota za državu, velika sramota i stid da ljude koji su rizikovali svoje živote, ruske spasioce, ispraća neka neformalna desničarska grupa, a niko iz državnih struktura", kazao je Stefanović i dodao da je bila obaveza ministara da ih isprate.


Posle pitanja, parlament je počeo raspravu o potvrđivanju zajma od milijardu dolara od Ujedinjenih Arapaskih Emirata.

2024 © - Vesti online