Utorak 27.05.2014.
17:02
Beta

Brazil počeo pripreme okružen demonstrantima

 Selektor reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari
 

Igrači su se javili selektoru Luisu Felipeu Skolariju pred nekoliko stotina demonstranata koji su glasno protestovali zato što se državni novac troši na Svetsko prvenstvo. Oni su okružili autobus koji je igrače prevezao iz hotela u Rio de Žaneiru do trening kampa u planinskom gradu Teresopolisu, koji je udaljen oko 90 kilometara odatle. Usporili su ga i na njega su zalepili desetine nalepnica sa
sloganima protiv Mundijala. Takođe, nosili su transparente i skandirali su protiv Svetskog prvenstva. Demonstrante uglavnom čine profesori i prosvetni radnici, koji zahtevaju bolje škole, ali i druga poboljšanja.

U Teresopolisu je takođe bilo nešto demonstranata, ali i navijača, koji su igračima želeli dobrodošlicu. Trening kamp Brazila nalazi se pod jakim obezbeđenjem.

Inače, posle lekarskih testova, prvi treninzi su zakazani za sredu.

"Nestrpljivo smo ovo čekali", rekao je golman Brazila Žulio Sezar.

Pripreme reprezentacije "karioka" trajaće ukupno 17 dana, a domaćin će Mundijal otvoriti utakmicom protiv Hrvatske 12. juna u Sao Paolu.

"U ovih prvih desetak dana moramo lagano da radimo, a onda da pojačamo pripreme u poslednjih sedam, da bi tim bio spreman za Svetsko prvenstvo", rekao je Skolari.

Selektor je istakao da su prvih nekoliko dana od ključne važnosti jer će lekari tada videti koliko su igrači fizički spremni.

Tim će u prvoj nedelji trenirati dva puta dnevno, a onda će se preseliti u grad Goijanija. Tamo će odigrati prijateljsku utakmicu sa Panamom 3. juna. Posle toga sledi povratak u Teresopolis, a onda je 6. juna u Sao Paolu na redu meč sa Srbijom, što će timu biti poslednja pripremna utakmica. Skolari je najavio da će u kamp doći nekoliko bivših svetskih šampiona da razgovaraju sa igračima. Reprezentacija Brazila će raditi i sa psihologom.

Brazil će osim Hrvatske u grupi igrati i sa Meksikom i Kamerunom.

2024 © - Vesti online