Utorak 27.05.2014.
13:00 >> 17:44h
Srna

Kijev želi izlazak iz Zajednice nezavisnih država

Andrej Parubij: Povlačimo se!
 

"Sekretarijat je doneo odluku ne samo da obustavi svoje predsedništvo u CIS, već i da počne proces povlačenja iz te organizacije", naglasio je Parubij.


Direktor Službe za informacionu politiku pri Ministarstvu spoljnih poslova Ukrajine Jevgenij Perebinis ranije je izjavio da je ta zemlja obustavila svoje predsedavanje u CIS posle pripajanja Krima Rusiji.


Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je tokom sastanka sa predsedavajućim izvršnog komiteta CIS Sergejem Lebedevim da ta organizacija prolazi kroz težak period. Lebedev je izrazio uverenje da će CIS pronaći rešenje za sadašnje probleme.

"Izlazak iz članstva loš za Kijev"

Izlazak Kijeva iz članstva Zajednice Nezavisnih Država (CIS) odraziće se na Ukrajinu, a ne na Zajednicu, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Vasilij Nebencija.

"To neće biti udar na Zajednicu Nezavisnih Država već na Ukrajinu. Izlazak iz članstva odraziće se na Ukrajinu jer Kijevu Zajednica treba zbog ekonomskih i humanitarnih potreba", izjavio je Nebencija.

On je rekao da je Ukrajina potpisala čitavu seriju sporazuma koji su zaključeni u okviru Zajednice, od čega Kijev ima koristi.

2024 © - Vesti online