Utorak 27.05.2014.
10:23
Beta

"Zakuvava" se situacija u DS-u pred izbore!

Ko će biti lider Demokratske stranke znaćemo 31. maja: Bojan Pajtić i Dragan Đilas
 

Pored Đilasa, za predsednika DS-a kandidovao se i njegov zamenik, predsedniki Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, a pojedini odbori tvrde da se u izbornom procesu favorizuje Đilas. "Mislim da je izborni proces stvar Demokratske stranke i mislim da o tome ne treba previše razgovarati u javnosti", rekao je kratko lider DS-a novinarima u Skupštini Srbije.

Funkcioner DS-a Dušan Elezović 23. maja podneo je ostavku na mesto predsednika Organizacionog odbora izborne skupštine te partije zbog, kako je za agenciju Beta kazao izvor iz vrha demokrata, "kršenja pravila fer igre" u izborima za predsednika partije.

Kako je naveo taj izvor, Elezović je ostavku podneo jer je Organizacioni odbor većinom glasova usvojio "čudne kriterijume" za izbor delegata za Skupštinu DS-a, prema kojima neke male opštine iz Srbije imaju pravo na mnogo više delegata nego pojedine beogradske opštine. Dušana Elezović na to je mesto predložio Dragan Đilas.

Dan pošto je Elezović podneo ostavku oglasio se i Gradski odbor Demokratske stranke u Beogradu sa zahtevom da se hitno izmeni odluka o kriterijumima za izbor delegata stranke, ocenjujući da je aktuelna praksa diskriminatorska. Izborna Skupština DS-a biće održana 31. maja.

2024 © - Vesti online