Nedelja 01.11.2009.
19:06
Vestionline

Cibona u produžetku pobedila Hemofarm

Košarkaši Hemofarma vodili su čitavu utakmicu protiv Cibone, ali je zagrebački klub u samom finišu isteka poslednje četvrtine uspeo da nadokandi minus, poravna rezultat (82:82) i izbori produžetak.

Dodatnih pet minuta kao da je demoralisalo igrače iz Vršca, koji nisu imali dovoljno snage da pobede Cibonu, pa su "vukovi sa toškanca" kući otišli sa vrednom trijumfom, petom u nizu. Hemofarm je sa druge strane zabeležio četvrti poraz i sa samo jednim uspehom stoji pri dnu tabele "Jadrana".

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Tomas sa 32 poena i 9 skokova, Gordon je pridodao 16, a Andrić i Radošević po 12 koševa. Cibona je ubedljivo prva na tabeli, bez poraza.

Kod domaćina najviše se istakao Marjanović sa 30 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok su Šutalo i Pavković pridodali po 15 koševa.

Strateg Cibone Velimir Perasović rekao je nakon pobede u Vršcu da je njegova ekipa dobila u produžetku zahvaljujući sreći, jer je Hemofarm dominirao celim tokom. 

"Nismo mogli da branimo pik na Marjanovića, radili smo to na nedopustiv način. Ipak, imali smo želju da pobedimo. Zona ih je umrtvila, hrabro smo odigrali na kraju i zasluženo pobedili. Posebno bih istakao ulogu mladog Radoševića koji je bio ključan za našu pobedu", rekao je Velimir Perasović.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da su odbrane bile lošiji deo utakmice sa obe strane, te da je izgubio zbog malo igrača u rotaciji.

"Već sam dosadan sa personalnim problemima, ali nekoliko igrača iznelo je celu utakmicu. To je odlučilo, bez obzira što smo imali poslednji napad za pobedu. Pali smo u odbrani, Gordon je lako probijao Pavkovića koji je imao četiri lične, a egzekuciju je izvršavao Tomas", rekao je Karadžić, a potom je ponovio apostrofirao da je u pripremama za ovaj meč na raspolaganju imao samo četvoricu zdravih igrača.
 

Večeras se igra novi derbi 5. kola NLB lige, Partizan gostuje u Zadru (20 časova).
 

U subotu je Radnički iz Kragujevca u sred Pionira nadigrao Crvenu zvezdu, dok je FMP u Ljubljani bio bolji od Heliosa.

1. Cibona 5 / 0
2. Zagreb 4 / 1
3. Budućnost 3 / 2
4. Olimpija 3 / 2
5. Radnički 3 / 2
6. Široki 2 / 3
7. Cedevita 2 / 3
8. Helios 2 / 3
9. Zadar (-1) 2 / 2
10. Hemofarm 1 / 4
11. Zvezda 1 / 4
12. FMP (-1) 2 / 2
13. Bosna 1 / 4
14. Partizan (-2) 2 / 1

2024 © - Vesti online